Weg 864

Datum: 17 juni 2009
Route: Egilstadir- Husavik via weg 864
Kilometers: 283

Vandaag is het een nationale feestdag en alles is dicht in IJsland. Onze lekke band konden we dan ook niet laten plakken en we moesten zonder reserveband gaan rijden. Na een kansberekening gemaakt te hebben zijn we dan toch maar gegaan..... over de allerslechtse weg die je met een normale wagen in IJsland kan nemen.....

Dit is weg 864, waar we niet harder dan 25 kilometer per uur konden rijden en ons gebit bijna uit ons mond trilden. De zuidkoreanen hebben alles van de auto stevig aangeschroefd, want de auto viel gelukkig niet uit elkaar... al klonk het wel zo.

Deze weg hebben we genomen om twee watervallen te bekijken: de Dettifoss (grootste waterval in Europa) en de Hafragilsfoss. Het is vandaag helaas slechter weer, de temperatuur daalde naar 9 graden met regen. En alles met slecht weer is wat minder mooi, zo ook deze watervallen. Hoewel de kloof waar de rivier door liep die verlaagd midden in het landschap lag wel indrukwekkend was.

Na 55 kilometer waren wij blij dat weg 864 overging naar een geasfalteerde weg. We zijn gestopt bij Asbyrgi een natuurpark, waar een hoefijzervormige kloof met steile wanden te zien was. Het verhaal gaat dat de kloof de hoefafdruk is van Sleipnir, het achtbenige paard van de vikinggod Odin, dat op een dak struikelde en met een hoef op IJsland neerkwam. Dit paard moet echt enorm zijn, want de kloof was erg groot! Wij hebben een wandeling over de kloof gemaakt van circa 1,5 uur en zijn daarna door de kloof zelf gereden met de auto. De kloof is erg bijzonder om te zien.

Vervolgens naar Husavik gereden, waar het weer nog slechter werd. Bij het hotel hebben wij gegeten en Jeroen heeft een zwaar biertje (viking) erop gedronken dat onze banden allemaal nog vol lucht zitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie