Akureyri

Datum: 19 juni 2009
Myvatn - Akureyri
kilometers: 205 

Onderweg naar Akureyri hebben we eerst de waterval Godafoss bekeken. Deze waterval is niet zo hoog, maar wel erg mooi om te zien doordat de waterval door een aantal rotsen in verschillende delen bestaat. 

Het weer was hier een stuk beter en warmer dan de vorige dag. Aangezien we nog genoeg tijd hadden deze dag, omdat Akureyri niet zo ver ligt, hebben we besloten om wederom naar Myvatn te rijden. We hebben hier namelijk nog lang niet alles gezien door het slechte weer en hoopte dat vandaag wel te zien. Toen we aankwamen in Myvatn waren wij aardig teleurgesteld, want het weer was hier onveranderd vergeleken gisteren. We hebben een wandeling (de korte omdat het zo koud was) door skutustadir gemaakt waar pseudokraters te zien zijn, die gedeeltelijk in het meer van Myvatn lagen. 

Na deze wandeling zijn we zo snel mogelijk weggereden, want deze plek brengt ons ongeluksweer. Vanuit een bergpas reden we naar Akureyri, vanwaar we een fantastisch uitzicht hadden over deze stad met grote cruiseschepen in de haven. Akureyri is een echte stad vergeleken alle gehuchten waar we zijn geweest. De drukte was wel even wennen, er reed zelfs een file door de hoofd(winkel)straat met allemaal opgepimpte auto's! 

We hebben hier de winkelstraat afgestruind en in een vol cafe gezeten. De boerderij waar we overnachten was niet ver van de stad af en had een prachtig uitzicht op het groene dal waar Akureyri in ligt. Het weer was hier helemaal anders, blauwe lucht en zon die tot 2 uur s'nachts nog vol in onze slaapkamer scheen. 


's avonds bij de italiaan gegeten, waar het bomvol zat. Dit was niet omdat we in de grote stad zaten, maar omdat het vandaag vrouwendag was en de mannen moesten koken....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie