Thingvellir

Datum: 9 juni 2009
Route: Reykjavik - Thingvillir - Sellfoss
Kilometers: 160

We reden in 'de spits' uit Reykjavik en kwamen al snel op een eenzame weg. We kregen het gevoel dat wij de enige op de wereld waren. We kwamen geen tegenliggers tegen, de kleine dorpjes lijken uitgestorven en je spot totaal geen leven op de boerderijen. Leven hier wel mensen?

Onderweg naar Thingvillir zijn we eerst naar een geothermische krachtcentrale gereden: Nesjavellir. Vanuit daar kan je mooie wandelingen maken. We zijn naar binnen gegaan om een toilet op te zoeken en hebben uit schuldgevoel (omdat wij als enige toeristen met open armen door een dame werden ontvangen) even snel een rondleiding gedaan die eigenlijk best eventjes interessant was.
Toen hebben we maar besloten om toch eerst naar Thingvillir te gaan, als we tijd over hadden konden we altijd nog terug voor een wandeling.

Thingvillir is een nationaal Park die precies op de plaats ligt waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven. Hierdoor zijn er diepe scheuren / kloven in het landschap ontstaan die veelal nu vol met helder water staan. Doordat het Amerikaanse continent hoger ligt dan de Europese was het gebied heel erg beschut en werd het in De Vinkingentijd al gebruikt voor bijeenkomsten (1e parlement) en feesten. Er was dus ook een stukje geschiedenis te vinden. Erg leuk gebied om rond te wandelen.

We hadden weer genoeg gewandeld en zijn direct naar Selfoss gereden. Wij slapen deze vakantie in boerderijen, maar de boerderij van deze avond was niet minder luxe dan een hotel. We hadden zelfs een Hottube!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Plathoofd en zijn helmpie

Top 10 Albums 2011