ouderschap sucks! (sometimes)

Timo is inmiddels 2 maanden oud. Wij hebben het gevoel dat hij er al jaren is! Hij is inmiddels al 61 cm lang en 6 kilo. Maatje 56 is dan ook naar de vliering verhuisd.

Afgelopen donderdag heeft hij zijn vaccinaties gehad in beide beentjes. Hij heeft er wat onrustig van geslapen 's nachts, maar gelukkig had hij geen heftige bijwerkingen. Vermoedelijk heeft hij wel twee zware zere benen. Als ik mijn arm vandaag voel van de mexicaanse-griep-vaccinatie van gisteren dan zal dat voor die twee kleine beentjes niet anders zijn.

Vrijdag zijn we naar een kinderfysiotherapeut gegaan. Timo heeft afgelopen weken een hele sterke voorkeurshouding naar rechts gekregen. Zijn nekje is rechts verkrampt en zijn hoofdje is al wat afgeplat. We hebben oefeningen meegekregen en een kussen waarmee Timo op zijn linkerzij kan slapen. Dit vind Timo echt helemaal niets, sowieso omdat links niet de voorkeur heeft, maar dat zere been van de vaccinatie zal ook niet meehelpen. Daarbij is Timo sinds zaterdag zwaar verkouden en ligt hij te snotteren en te hoesten. Tenslotte mag hij door de zijligging niet meer in zijn piepzak slapen. De piepzak is een slaapzak van puckababy waarin zijn armpjes ook zitten en een soort coconnetje is voor een veilig en geborgen gevoel. Timo sliep namelijk heel onrustig door zijn rondslaande armpjes. De maat van deze zak is maat ' piep' en zo is de naam ' piepzak' ontstaan.

Allemaal ingredienten tegelijk voor Timo om zich niet echt happy te voelen. Wat een ellende voor zo'n klein kereltje. Echt heel zielig. Wij spenderen nu uren aan de wieg om hem te troosten en in slaap te krijgen. Als hij slaapt, slaapt hij erg onrustig, heel weinig en kort. Hij is dan zo moe dat hij ook niet meer de puf heeft om zijn fles leeg te drinken.

Nu zal het straks vaker voorkomen dat je als ouder je kind iets moet laten doen waar hij niet altijd zin in heeft, maar voor zo'n klein ukkie van 2 maanden is het wat lastig uit te leggen dat de verkoudheid wel overgaat en dat op zijn zij liggen wel gaat wennen en voor zijn eigen bestwil is.

Jeroen zei afgelopen weekend dan ook heel terecht:
ouderschap Sucks!

sometimes...... (want het is wel een schatje hoor!)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Plathoofd en zijn helmpie

Top 10 Albums 2011