Bhaktapur

Woensdag 20 september 2006

Vandaag verlaten we 'The Last Resort' om verder Nepal in te gaan. We gaan naar de plaats Bhaktapur dat zo'n 16 kilometer van Kathmandu ligt.

Bhaktapur was tot de 16de eeuw het politiek en cultureel centrum van Nepal. Tegenwoordig is Bhaktapur een fantastisch mooie stad waarvan het centrum nog volledig authentiek middeleeuws is. Rond de middag komen we aan in Bhaktapur. We blijven hier een nacht en vertrekken de volgende dag rond het middaguur.

De stad is prachtig en aan een dag heb je voldoende om alle bezienswaardigheden te zien en nog even te shoppen voor souvenirs. Het centrum van Bhaktapur wordt gevormd door het Durbar Square. Alleen op dit plein zie ja al zoveel verschillende soorten tempels en paleizen... het is bijna onvoorstelbaar dat dit allemaal zo dicht bij elkaar staat. Ons hotel ligt aan het prachtige plein Taumadhi Tole.

Gaande weg de dag zijn we opzoek gegaan naar een leuke souvenir. We hadden ons oog laten vallen op een klank schaal. Na het vervelende maar verplichte afdingen waren we uitgekomen op een bedrag van omgerekend 8 EURO. Ik was blijkbaar nog niet zo gewend aan de valuta van Nepal, want zonder er erg in te hebben had ik die kerel 80 EURO gegeven... Dat moest zijn beste dag 'ever' zijn!!! (en mijn slechtste). We kwamen er natuurlijk veel te laat achter en toen wij teruggingen was de winkel al dicht.

De winkel was direct naast ons hotel, dus de volgende dag zijn we nog even teruggegaan. We hadden wel bedacht dat we ons geld kwijt waren, maar misschien konden we het op een dealtje gooien zodat we nog iets anders konden uitzoeken. Alle winkels waren open... behalve dat ene winkeltje natuurlijk. Hier werden we aangesproken door de 'buurman' en toen hij hoorde wat er gebeurd was zei hij dat zoiets echt niet kon... dat was slecht voor de business!!! We moesten naar de eigenaar van het hotel gaan en die zou het regelen. De vriendelijke eigenaar van het hotel was ook iemand die volgens mij heel veel invloed had in Bhaktapur. Hij verzekerde ons dat we het geld terug zouden krijgen!!! Na wat telefoontjes over en weer heeft de eigenaar via de gids het geld naar ons toegestuurd toen wij diezelfde dag al in Kathmandu waren. 'Dat is toch ongelooflijk!!!'

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie