Beijing - Peking

Donderdag 31 augustus 2006
17.00 uur vertrek naar Wenen
20.10 vertrek naar Beijing
5.30 uur aankomst Beijing ( 11.30 uur China-time)

Vluchten waren allemaal goed op schema en was goed te doen.Op het vliegveld werden wij door onze reisleidster Stephanie ontvangen en ontmoetten we de rest van de groep.Stephanie had voor ons de dag direct al ingepland aangezien wij de tijd die we hebben in Beijing hard nodig hebben om alles te bekijken.

In de hotelkamer (hotel Beijing San Uyan Jin An) hebben we ons even snel opgefrist. Daarna direct de metro gepakt naar het plein van de hemelse vrede(Tian'anmen guangchang). Vanaf het plein zijn we door de 'hutong' stegen gelopen, hier wonen de chinezen in kleine huizen en maken allemaal gebruik van de openbare sanitaire voorzieningen die verschrikkelijk stinken. De stegen bestaan uit heel veel winkeltjes en verdacht veel kapperszaken. De kapsters die opgedirkt en met schaarse kleding rondlopen hebben niet alleen verstand van knippen.....
Nederland is misschien het fietsland, maar deze chinezen kunnen er ook wat van. De chinezen in deze wijken hebben de fiets als enig vervoersmiddel, de fietspaden zijn dan ook een autobaan breed.

Na de wandeling zijn we met zijn allen gaan eten rond 17.00 uur (lunch hadden we overgeslagen). Hier kregen wij de beroemde Pekingeend voorgeschoteld. Onze verwachting was een grote bruingebraden eend die op tafel zou worden geserveerd. Maar dit bleek de toeristische manier van Pekingeend te zijn. Het traditionele recept: de eend word vantevoren gefileerd, doop de eend in de ketjap, doop stukjes komkommer en prei in de ketjap, voeg dit samen in een pannekoekje.... Eet Smakelijk!! (als je iets binnen krijgt met stokjes) Het was lekker, maar niets iets om dagelijks bij de afhaalchinees te halen.

We hadden in het vliegtuig weinig geslapen en zijn vroeg naar bed gegaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie