Tempelmoe

Woensdag, 13 september 2006
Gyantse (3950 meter)

Gyantse is verdeeld in 3 delen: burcht, woonwijk en de kloosterstad. De kloosterstad uit 1418 heeft een 32 meter hoge Kumbum-stoepa waarin zich 108 kapellen bevinden die er allemaal anders uitzien. (kumbum=100.000 images). Wij hadden alleen de ochtend om Gyantse te bekijken en we waren aardig tempelmoe geworden. Daarom zijn we de Dzong (burcht) gaan beklimmen. Dzong staat boven op een rots en was ooit de hoogste koningsvesting van Tibet. Het was een heftige klim van 45 minuten en we hadden aardig wat ademtekort door de hoogte. Vanaf de hoogste toren hadden we een prachtig uitzicht over de hele stad, de Nuyang Chu vallei en op het klooster en Kumbum (hebben we deze toch nog even gezien). De vallei was echt prachtig om te zien met zijn ruige bergen eromheen!

De afdaling ging gelukkig een stuk makkelijker en sneller. Na de lunch zijn we vertrokken naar Chigatse. Onderweg zijn we gestopt in een klein boerendorpje, met een tempel die we niet hebben bekeken. Het regende waardoor de straten van het dorpje eigenlijk onbegaanbaar waren (of je wilt tot je knieen in de modder lopen). We zijn dan ook snel weer verder gegaan.

In Shigatse hebben we de verjaardag van een reisgenoot (Marcel) gevierd. Het hotel (Manasarover hotel) is het beste hotel tot nu toe. Heerlijke grote en schone kamer. We mogen hier nog twee nachten blijven, voordat het afzien wordt.....

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie