Chengdu

Woensdag, 6 september 2006

Om 9.30 uur kwamen we aan in Chengdu. We zijn direct doorgereden naar het Pandacenter, 's morgens is er namelijk de grootste kans om panda's te zien. Gelukkig was dit ook waar en hebben we veel Panda's kunnen bekijken. De panda's hebben daar eigenlijk een mooi leven. Het enige dat ze doen is eten, slapen en zoren voor nageslacht. Het doel van het Pandacenter is de reuzenpanda behoeden voor uitsterven. In het wild leven er namelijk geen reuzenpanda's meer. De reuzenpanda's hebben wij uitgebreid kunnen bekijken van volwassenen tot panda's die slechts enkele weken oud waren. Naast de reuzenpanda hebben wij ook de rode panda kunnen zien. Deze zijn veel kleiner, rood en vele malen actiever dan de reuzenpanda.

Terug naar het hotel zijn we gestopt bij het Manjushri tempelklooster. Dit is een prachtig klooster, maar de reden dat we hier kwamen was omdat ze hier een goed vegetarisch restaurant hadden. De tafel stond weer veel te vol met heerlijke gerechten. Alles was wel redelijk heet, maar daar staat Chengdu bekend om.

Ik (Jeroen) was eigenlijk de hele dag al redelijk verrot van de treinreis en de verkoudheid, dat ik toen we 's-middags aankwamen in het hotel direct ben gaan slapen. Aan het begin vasn de avonds kwam ik mijn bed weer uit om te aan eten. We gingen 'hotpotten'.

Het eten in Chengu is pittig en 'hotpotten' moet je in Chengdu hebben gedaan. In het midden van de tafel zit een grote pan op het vuur. Hierin zit een soort rode, pittige boullion waar allerlei verschillende peppers in drijven. Vervolgens komen er verschillende schalen met rauw vlees en groente op tafel. Dit gooi je in de boullion en wanneer het gaar is (komt boven drijven) kan je het opeten. Na 1 ronde uit deze pittige boullion te hebben gegeten schoten de vlammen uit onze oren en stonden onze lippen voor de rest van de avond in de brand. Gelukkig was er ook een kleiner potje die minder heet was, zodat wij 'losers' toch nog konden eten...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Reizen naar Dunedin

Plathoofd en zijn helmpie